Service & contact

Mijn cadeau is beschadigd geleverd, help?

Oei, vervelend dat je cadeau niet ongeschonden bij je is aangekomen. Neem contact met onze klantenservice en wij zorgen zo snel mogelijk voor een nieuw cadeau.

Mijn bestelling is niet compleet, wat moet ik doen?

Wat jammer dat je niet je hele bestelling in een keer hebt gehad. Grote bestellingen versturen we vaak in meerdere pakketten. Is dit bij jouw bestelling ook zo geweest, dan zie je in de verzendmail meerdere track en trace codes staan. Zo kun je controleren waar het andere deel van je bestelling is. Is jouw bestelling wel in één keer verzonden en mis je toch iets. Neem dan contact met ons op.

Mijn cadeau is niet zoals ik gehoopt had, wat moet ik doen?

Super jammer dat we je niet hebben kunnen verrassen met jouw cadeau. Omdat wij hier net zo van balen als jij willen we dit graag voor je oplossen. Stuur ons via de mail een foto van het cadeau dat jij hebt ontvangen. Wij zullen dit beoordelen en dan zoeken wij samen naar een passende oplossing.

Kan ik mijn cadeau omruilen of retourneren?

Omdat jouw cadeau speciaal voor jou is gemaakt, is het niet mogelijk het te retourneren. Ben je toch niet tevreden met het cadeau? Neem dan even contact op met de klantenservice. Dan kijken we samen hoe we dit op kunnen lossen.

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Hulp nodig bij het vinden van een cadeau of een vraag over ons assortiment? Je kunt ons een mail sturen op persoonlijkecadeaus.com. Je kunt ook met ons chatten op facebook. Waar wacht je nog op? Wij staan voor je klaar!

Kan ik mijn ontvangen cadeau nog een keer bestellen?

Ben je zo blij met je cadeau dat je het nog een keer wilt bestellen? Dat kan! Binnen 2 jaar kun je dezelfde bestelling nog eens laten maken zonder dit via de website te personaliseren. Als je ons het ordernummer van je vorige bestelling geeft via mail, telefoon of chat, regelen wij de rest. Je ontvangt per mail een nieuwe bevestiging met een betaaloptie.

X